Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

Marknadsnyheter 2017-2016
Sportfiskeredskap, Kläder, Utrustning m.m.


 Startsida   |   Återförsäljare/butiker i Sverige   |   Redskaps-, Produktregister  |  Marknadsnyheter 2015-2000  |  Redskapstester

blå linje

På denna sida har tillverkare, generalagenter, återförsäljare möjlighet att visa upp marknadsnyheter från sitt produktutbud. Ta kontakt med oss om ni har ni någon produkt som ni vill visa upp.

 

blå linje

  

Nya Multifunktionella Knivverktyg, premiär för två unika innovativa kvalitetsprodukter med namn TN 7i1 och TN 8i1. Knivar för bl.a jakt, fiske och fritid i skog och mark.

Ny limiterad upplaga av Emåboken
Ny omarbetad utgåva av boken ”Emån – med flugspö längs världens förnämsta havsöringsvatten” från 2000 utges i begränsad upplaga.

ÄLVEN KALLAR – En flugfiskares memoarer
Ny bok av Gunnar Westrin

FF Coastal Stripping basket
Ny linkorg för kustflugfiskarna. (2016-10-02).

Havsöringsguiden Skåne & Blekinge
Ny bok av Pelle Klippinge. Med hjälp av vänner och kontakter har Pelle samlat ihop 66 heta kustplatser som alla presenteras i denna bok. (2016-05-29).

Backpacker Pro
Ny lättviktsflytring från Wilderness Lite nu i Sverige

Boknyhet: Rökning, så röker du kött och fisk
Ny bok från Settern (2016-03-31)

Boknyhet: DAPPING och andra spännande flugfiskemetoder
Ny bok från Settern (2016-01-22).

 

blå linje

2017-11-18

TN 7i1 och 8i1 Kniven
– Ett Multifunktionellt Knivverktyg -

8i1 kniven 8i1 kniven

TeknoNatur Sweden Knivar AB presentera nyutvecklade, unika och tekniska knivprodukter som klarar av olika klimat och situationer. Ett mycket bra hjälmedel och verktyg för både jägare, fiskare, campare, båtfolk, fjällvandrare, kort sagt alla som gillar vildmarksliv kommer att uppskatta dessa knivar.

I dagsläget har vi premiär för två unika innovativa kvalitetsprodukter med namn TN 7i1 och TN 8i1. Knivar för bl.a jakt, fiske och fritid i skog och mark.

TN 7i1 och 8i1 knivarna är tillverkade av rostfritt stål och är helt nya och unika patenterade knivprodukter som står för teknologiskt nytänkade och är av utomordentlig kvalitet och väl genomtänkt design för sina ändamål. Knivarna är utvecklade och produceras  i Sverige av företaget TeknoNatur Sweden Knivar AB.

TN 8i1 kniven är utformad för att erbjuda totalt 8 olika funktioner, därav namnet TN 8i1 kniven. Funktionerna består utöver kniv av sax, avbitartång, buköppnare, konservöppnare, kapsylöppnare, eldstål och bryne. (TN 7i1 kniven har ej buköppnaren.)

Alla funktioner och tillbehör

För mer info om produkterna och information om var man kan köpa knivarna besök hemsida: https://www.teknonatur.se/

Kontaktinformation:
Adress: TeknoNatur Sweden Knivar AB, Mogårdsvägen 23, 14343 Vårby
Tel.nr: 073-2290191

 

blå linje

 

2017-06-01

Ny limiterad upplaga av Emåboken!

Emån – med flugspö längs världens förnämsta havsöringsvatten

Boken ”Emån – med flugspö längs världens förnämsta havsöringsvatten” som jag skrev år 2000, såldes slut redan efter några år. Göran Ulfsparre skrev förord och Rolf Smedman inledning till de 16 kapitlen. Under senare år har allt fler frågat efter boken varför jag planerar en helt ny omarbetad utgåva. Detta tillsammans med Geir Goosen som formgivare och Henrik Båge som illustratör.

Boken kommer innehålla en del nya kapitel och många fräscha bilder om Emån - en av våra mest unika och beryktade älvar. Här finns historiken, profilerna, emflugorna, fiskeglädjen, världsrekorden och mycket annat.

Boken kommer att tryckas i begränsad upplaga baserad på förhandsbeställningar. Jag tar därför redan nu emot beställningar med deadline den 31 okt. Notera att boken endast går att skaffa på detta sätt och vid detta tillfälle. Går det som förväntat kan den bli klar redan under 2018 då Gustaf Ulfsparres Stiftelse (GUS) firar 30 års jubileum. GUS kommer att få en andel böcker till skänks, där försäljningsintäkterna går till fiskevården.

OBS! Intresse meddelas mig senast den 31 oktober 2017. Ange fullständig adress + mejladress samt om boken ska skickas eller hämtas.

Prislista (preliminär) direktförsäljning = 280:- + 6 % moms + frakt.

Hälsningar Pelle Klippinge
www.speycast.se
+46 70 750 222 7

 

blå linje

2017-01-12

ÄLVEN KALLAR – En flugfiskares memoarer

Den kände flugfiskeprofilen Gunnar Westrin bjuder oss på en personligt präglad tidsresa genom sju decennier, med fiskeupplevelser & vår miljö som röd tråd. Det handlar om en livets dokumentation, skriven med den stil som är så omtyckt av Westrins trogna läsekrets.

Älven kallar - Gunnar Westrin

Författaren har vandrat och fiskat i våra nordliga fjäll sedan barnsben. Som grabb lärde han sig ekologins språk längs den efterlängtade Bäverån i norra Jämtland. Skogarna var fortfarande intakta och bävrarna trivdes. Mycket har hänt sedan dess. I den här boken berättar han om flera återbesök på fina fiskevatten han besökte som ung, med funderingar kring de stora förändringar som i vissa fall har skett. Vad hade kunnat göras annorlunda för att förvalta fisket på ett bättre sätt? Och vad innebär det för oss i dag när vi har allt större behov av att komma ut i naturen som motpol till stillasittande arbeten?

Vi får följa med författaren på upplevelser i stort och smått: vi får läsa om glädjen i det närliggande fisket, där fiskarna inte behöver vara stora för att upplevelsen ska bli stor; hur nära kopplat naturintresset är till fisket i allmänhet och flugfisket i synnerhet, och hur intensiv upplevelsen kan vara under en lång tids fiske i fjällen. Vi får också en insikt i varför just flugfisket är så speciellt i förhållande till andra fiskesätt.

Gunnar Westrin

Att just kamratskapet alltid har varit en viktig del av upplevelserna för författaren får vi helt klart för oss när han berättar om alla de fiskeprofiler han mött genom åren, där många av dem har blivit hans nära vänner. Här får vi läsare många dråpliga och roliga anekdoter oss till livs!

En viktig del av boken är också författarens många tankar om hur avgörande ekologisk förståelse är för att vi ska ta rätt beslut och inte förstöra de möjligheter till sund avkoppling, fiske och naturupplevelser vi har i det här landet.

Om författaren Gunnar Westrin är en av våra största fiskeprofiler och en av våra mest lästa fiske- och vildmarksförfattare. Hans författande präglas av naturens självklara egenvärden, tillsammans med det viktiga kamratskapet och flugfiskets gemyt.

Mer info finns på: http://www.settern.se/alven-kallar-p-2106/

 

Beställ boken på settern.se

Bokförlaget Settern, Drakabygget, 286 92 Örkelljunga
Tel 0435-804 70
order@settern.se

 

blå linje

 

2016-10-02

Ny linkorg för kustfisket

FF Coastal Stripping basket

FF Coastal Stripping basket är den lättaste linkorgen på marknaden. Den är starkt och flexibelt. Det har gjord av en stark foammaterial som inte inte absorberar vatten. En elastiskt avtagbar midjerem med kardborrbandslåsning ingår. Denna korg är utformad och handgjord i Danmark.

För mer info gå till www.futurefly.dk

 

blå linje

 

2016-05-29

Fiskeguider – förlåt oss!

HAVSÖRINGSGUIDEN, bokomslag

HAVSÖRINGSGUIDEN
Skåne & Blekinge

I juni släpps boken som tar jobbet ifrån fiskeguider i Skåne & Blekinge. Pelle Klippinge har, med hjälp av vänner och kontakter, samlat ihop 66 heta kustplatser. Lokalerna sträcker sig hela vägen från Hallandsgränsen, runt hela sydkusten för att avslutas vid östra Blekinge. Ett kustområde som räcker en livstid åt de flesta dedikerade havsöringsfiskare.

Dessutom är kusten den i särklass attraktivaste i dessa sammanhang, med många besökare inte bara från Sverige, utan också från utlandet. Vilket man kan förstå, då snittvikterna är fina och att det finns chans till att fånga blänkare i 10-kilosklassen.

Med HAVSÖRINGSGUIDEN Skåne & Blekinge i din hand behöver du inte hyra någon guide, utan finner med hjälp av de detaljerade kartorna de heta platserna själv.

I guiden finns detaljerade kartor och noggranna beskrivningar över de hetaste platserna. Detta varvat med fakta och initierade tips från några av landets mest erfarna och väderbitna kustprofiler. Närmare än så kommer man inte sydkustens eftertraktade silverpjäser. Det återstår bara att packa prylarna och ge sig ut för att fiska och njuta natur-upplevelser längs denna sköna kust.

Författare: Pelle Klippinge
ISBN 978-91-7586-660-4
Format: 210x220, Inbunden, 112 sidor
Rikt illustrerad med färgfoton
Utgivning: juni 2016

Beställ boken på settern.se

Bokförlaget Settern, Drakabygget, 286 92 Örkelljunga
Tel 0435-804 70
order@settern.se

   

blå linje

 

2016-04-05

Backpacker Pro
Lättviktsflytring från Wilderness Lite

Nu finns snart världens lättaste flytring i Norden. Det är Wilderness Lite's Backpacker Pro som är en utvecklad och lättare variant av Wood Rivers StealthRider. Stealth Ridern ansågs vara den bästa och lättaste lågviktsringen på marknaden. Nu är Backpacker Pro:n ännu lättare med bibehållen kvalitet. Kvaliteten är så hög att vi ger 5 års garanti så ni kan känna Er trygga med Backpacker pro.

Wilderness lite's Backpacker Pro

Med sina 1,65 kg finns det inga andra ringar som kan mäta sig med Backpacker Pro i vikt och volym. Yttermåtten hoppackad är 38*17*17 cm. Den är alltså mindre än en sovsäck!

Reservbåsan ger ett bra stöd för ryggen. 3 rejäla fickor som rymmer allt man kan tänka sig.

Wilderness lite's Backpacker Pro

Backpacker Pro's maxlast är 130 kg. Den har 2 kammare, en stor och en mindre i ryggstödet.

Blåsorna i Backpacker Pro är gjorda i USA. Blåsans material är samma som i USA:s stridspiloters livvästar. Det är 2,5 gånger lättare än PVC och 30 % lättare än en blåsa i Polyuretan.

Mer info får du på hemsidan: http://www.backpackerpro.se/

Agentur i Sverige har Hillskär Marinteknik AB i Umeå.

För övrigt sortiment se länk: Hillskär Marinteknik

 

blå linje

 

2016-03-31

Boknyhet från Settern

Rökning, så här röker du kött och fisk

RÖKNING
Så röker du kött och fisk

Nu kommer RÖKNING som har varit en försäljningssuccé genom åren, i en ny omarbetad utgåva, helt i färg.

En faktabok som passar alla – från nybörjare till kunniga rökare. Författaren Alf Andersson tar upp allt – från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk – till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charkuterivaror. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.

Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.

Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.

ISBN 978-91-7586-659-8
Format: 240x170, Inbunden, 96 sidor
Rikt illustrerad med färgfoton
UTGIVNING maj 2016

Beställ boken på settern.se

Bokförlaget Settern, Drakabygget, 286 92 Örkelljunga
Tel 0435-804 70
order@settern.se

 

blå linje

 

2016-01-22

Boknyhet från Settern

Dapping och andra spännande flugfiskemetoder

DAPPING och andra spännande flugfiskemetoder

Det finns fler sätt, än det traditionellt västerländska flugfiskesättet, att flugfiska på. Tekniker okända för många, faktiskt även för de flesta flugfiskare! I Japan fiskar man Tenkara. Det är en flugfisketeknik med väl så långa anor som vår västerländska teknik. Tenkara börjar sprida sig i västvärlden, men är ännu tämligen okänt i Sverige. Tenkara är otroligt effektivt, framförallt vid flugfiske i strömmande vatten.

I Storbritannien och i synnerhet på Irland har man sedan länge dappingfiskat. Då låter man, istället för att kasta själv, vinden föra med sig flugan ut på vattnet. Traditionellt fiskas dapping från båt på de stora sjöarna, men det går minst lika bra att fiska från land.

Långspöfiske med fluga har gamla anor. Så började vårt moderna flugfiske en gång i tiden, och det är fortfarande en trevlig och spännande flugfiskemetod. En flugfiskeutrustning blir inte enklare, eller billigare än vad som krävs här. Det finns idag ingen svensk bok som presenterar någon av de här fina flugfiskemetoderna. Det vill vi ändra på!

I april kommer boken DAPPING och andra spännande flugfiskemetoder.

TITEL: DAPPING och andra spännande flugfiskemetoder
Författare: Jan Tilliander
ISBN: 978-91-7586-658-1
FORMAT: 170x240, inbunden, 72 sidor.
FÖRLAG: Settern
UTGIVNING: April 2016
Rikt illustrerad med färgfoton

Beställ boken på settern.se

Bokförlaget Settern, Drakabygget, 286 92 Örkelljunga
Tel 0435-804 70
order@settern.se

 

blå linje

 

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2017