Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

- Fiskevattenguide Öland -

Ölands landskapsvapen

Fiskevatten på/runt Öland

Fiskeguider, fiskecharter

Fiskevårdsområdesföreningar

Boende

Artiklar/Litteratur om fisket

Externa länkar

Notiser om fisket på Öland

Fiskebutiker

Fiskevatten hela Sverige

Startsida

 

blå linje

Fiskevatten

Norra Öland
Längs kusterna på norra Öland finns det utmärka platser för havsöring. Här finns ingen begränsad fiskesäsong för havsöring. Det är fritt fiske hela året. Bästa perioden är mars t.o.m. maj.
Gäddor, har fångats gäddor på över 10 kg i Grankullaviken. Bästa perioden för gäddfiske är andra halvan av augusti, september och oktober. Gäddförbud under lekperioden.

 

blå linje

Externa länkar om fisket på/runt Öland

Länsstyrelsen i Kalmar län - H

Ölands Fiske & Turistservice

Ölands Trolling & Sportfiskeklubb

Seppos Fiskehörna

Grankullavik, Det Naturliga Fisket

Fly Trout Öland

 

blå linje

Artiklar/böcker om fiske på/runt Öland

Havsöringsguiden - Småland - Öland, av Pelle Klippinge
Den här guiden tar läsaren till kustavsnitt där kanske några av världens största havsöringar simmar. Här längs den smått legendariska smålandskusten har det nämligen fångats exemplar på över 16 kilo och dessutom korat flera drömresevinnare genom årens lopp.
Konceptet i guiden är helt nytt och unikt för Skandinavien. Förstklassiga och fångstgivande avsnitt presenteras av Pelle Klippinge i form av detaljerade kartor, platsangivelser och gps-punkter. Närmare än så kommer man inte.
Vidare innehåller guiden en del av Pelles knep för att komma till tals med grov havsöring varför ingen torde kunna gå fel med denna tillgänglig i arsenalen.
ISBN: 9175866413. Utgiven och säljs av Bokförlaget Settern

 

blå linje

Notiser

2017-09: Åtgärder för fria vandringsvägar på norra Öland.
I slutet av augusti genomförde Sportfiskarnas projektkontor i Kalmar i samarbete med markägare fiskevärdande åtgärder längs ett mindre vattendrag i Källa på norra Öland. Man har förbättrat passagen förbi ett dämme vid en anlagd vätmark en kilometer uppströms kusten och samtidigt definierat utloppsfåran och slagit vegetationen vid det kraftigt igenväxta mynningsområdet så att marken åter kan hävdas. - Förr vandrade det bland annat upp gädda, abborre och id här och detta är en avgörande insats för att återfå dessa arter i vattendraget igen. Det ska bli spännande att följa upp åtgärderna inom de kommande åren, säger Sportfiskarnas projektledare Tobias Berger från Sportfiskarnas Kalmarkontor. Projektet finansieras med fiskevårdsanslag från Länsstyrelsen i Kalmar län.

blå linje

 

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2017