Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

  - Fiskeguider i Dalarna -

Dalarnas landskapsvapen

  Startsida  |  Fiskeguideservice i Sverige

Fiskevatten i Dalarna  |  Fiskevatten hela Sverige

 

blå linje

Klicka på följande länkar för mer info om respektive fiskeguide!

 

Bengts Gård
Bl.a kompletta fiskepaket med fiskeguide, båt, boende, fiskekort, Bysjöns FVO, Dalälven.

Flyfishing in Sweden
Flugfiskeguidning i Lungsjöån och Borrsjön.

Nordic Footprints
Sportfiskeguidning vid Sälen och Särna, bl.a i Fuluälven, Fulufjället, fiskecamp m.m.

Säfsen Resort
Fiskeguidning inom Säfsnäs FVF

Älvdalens Fiskecenter
Flugfiske- och kastinstruktörer. Vi guidar hela året i Älvdalens mer än 400 vattendrag.

 

blå linje

 

Fly Fishing in Sweden

Vi erbjuder flugfiske i Lungsjöån och Borrsjöån. Harrfiskekurser, regnbågsfiske och öringsfiske

Lungsjöåns magiska öringfiske i Bjursås, en underbar 8 km lång privat åsträcka med max 7 fiskare per dag.

Lungsjöån har alla slags fiskeförhållanden från snabbt till lugnflytande vatten. Många fina platser där "tittfiske" erbjuds på fin öring. Sjösandsländan enorma kläckningar i början utav juni är ett skådespel och fisket är utav världsklass. Fisket sker med catch-and-release regler.

Borrsjöån är en 6 km lång privat flugfiskesträcka. Ett flugfiske i världsklass får upplevas och här utvecklas du med ditt flugspö! Ett härligt fiske får upplevas i vackra poolsystem, myrsträckor och i fiskrika sel där fisken stortrivs. Stora chanser varje dag för ett makalöst torrflugefiske! Borrsjöån har ett väldigt starkt bestånd av gamla vackra förvildade regnbågar som har växt till sig under åren!


http://www.flyfisher.nu

 

blå linje

  

Nordic Footprints

Upplev norra Dalarna
Välkommen till Nordic Footprints. Vi erbjuder jakt, fiske, vandringar och mycket mera i norra Dalarna. Ni hittar oss på väg 311, mellan Sälen och Särna i ett litet samhälle som heter Husvallgölen. Vi kan även erbjuda jaktresor till Estland.

På vår hemsida finner du färdiga paket som är redo att upplevas. Eller varför inte bli inspirerad och skapa ditt eget äventyr?

Vi tar emot grupper utav alla storlekar så varför inte planera din nästa teambuilding tillsammans med oss och ge dina medarbetare eller kunder en trevlig naturupplevelse.

Ta en paus ifrån vardagen och kom till Dalarna för lite rogivande fiske. Här hittar ni färdiga fiskepaket med guide som visar er sina egna favoritställen.
Vill ni klara er själva så kan vi ordna med boende och fiskekort och om ni önskar en guidad fiskedag där ni får lite råd och tips. Kontakta oss för mera information.

Fiskecamp i Norra Dalarna
Älskar du att fiska? Vill du bo 30 meter ifrån Fuluälven? Vill du ha tillång till både strömmande vatten för flugfiske och insjöar för spännande gädd- och abborrfiske? Men samtidigt vill du bo i 4-bäddstuga och ha tillgång till en vedeldad bastu varje kväll?

Fiskevandring på Fulufjället Följ med oss upp på fjället under en 4 dagars fisketur där vi bor i tält och fiskar harr och öring. Vi bor vid fiskevattnet där er guide ordnar med mat och visar er de bäta fiskeplatserna. Har vi tur... Detta paket är även märkt med Naturens Bästa!

Vildmarksfiske i Rogenområdet Detta är fiskeäventyret för dig som vill uppleva fantastiska dagar i unik och orörd natur i södra Jämtland. Under ett par dagar flugfiskar vi öring, röding och harr i kristallklara vatten. Området vi fiskar i är en pärla i Sveriges sydliga fjällvärld. Vidderna är milslånga och oddsen att möta på grov fisk är stora. Har vi riktig tur skymtar vi även några av de få myskoxar som finns i området!

Fjällfiske i Lappland Resan för den erfarna flugfiskaren som önskar sig en rolig utmaning. Flera dagar med otroligt fiske. Vattnet är kristallklart och vi har ett "sight fishing". D.v.s vi ser fiskarna tydligt och väljer ut en av dem och gör ett försök. Det finns både öring och röding i den smala jokken. Guiden visar er vart ni hittar dem. Säsong: 1 juni - 20 augusti.

Flytringsfiske i Lappland Följ med på en spännande resa där vi bor intill vattnet och fiskar öring och röding från land och med flytringar. Lägret slås vid ett utlopp, men det finns även möjlighet att vandra uppåt och fiska i strömmandevatten och de sel och sjöar som ligger längre bort.

Isfiske
Vi kan arrangera halvdags eller längre isfiske turer. Beroende på era önskemål så kan vi använda oss utav skoter, hundar eller skidor.

Flugfiskekurs
Kursen är kvalitetsmärkt enligt Naturens Bästa. Vill du lära dig den ädla konsten att flugfiska? Eller du kanske redan har flugfiskat ett tag men vill förbättra din teknik? Genom att gå en flugfiskekurs lär du dig snabbt grunderna i kastteknik och får de grundläggande kunskaperna kring utrustning, knutar, flugval och mycket mer. För dig som redan har flugfiskat ett tag kan du snabbt och enkelt förbättra din teknik och lära dig mer om flugfiskets utmaningar. Våra kurser vänder sig till både nybörjare och erfarna.

Vi erbjuder även flugbindningskurser.

Mer information finns på: www.nordicfootprints.se

Nordic Footprints
Husvallgölen
790 90 Särna

Tel: 0280-84085 / 0703-749074

 

blå linje

 

Älvdalens Fiskecenter

Oss hittar på Älvdalens Camping, vilken är tydligt skyltad från Rv 70 i centrum av Älvdalen. I en röd stuga med vita knutar finns vi med Österdalälven, som är vår stolthet, rinnande endast 100 meter från dörren. Under högsäsong öppet 7 dagar i veckan och hos oss hittar du vad du behöver för att lyckas med ditt fiske i Älvdalen med omnejd.

I vår butik har vi valt att fokusera på främst flugfiske, men vi har naturligtvis även utrustning för metet eller spinnfisket. I butiken hittar du flugor, spön, rullar, linor, kläder, vadare mm. Även uthyrning av spön, rullar, flytringar och båtar.

Förmedling av boende, flugfiskeguidningar och kurser i flugfiske.

Inget område i Sverige har samma förutsättningar som vi. T.ex så berättigar vårt fiskekort dig till att fiska på en yta om ca 250 kvadratkilometer med ca 400 sjöar och tjärnar, av vilka ca. 150 hyser öring, röding eller harr. Dessutom finns ca 22 mil strömmande vatten i området. I Österdalälven, vår stolthet, kan du uppleva ett fantastiskt flugfiske efter främst harr men även öring. Du är alltid välkommen att prova fiskelyckan i Älvdalen

För mer info:

Älvdalens Fiskecenter
Ribbholmsvägen 26
S-796 31 Älvdalen

Tfn.nr: 0251-123 44
Hemsida:
www.alvdalenfiske.se

 

blå linje

 

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2017