Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

- Karlsdal, Kilsbergen sportfiske -

Till startsidan  |  Fiskevatten i Värmland / Västmanland

blå linje

Sportfiskeområde i gränsen mellan sydöstra Värmland och västra Västmanland som bjuder på trevligt put&take fiske, även ett stort utbud av naturvatten med naturlig population av gädda, abborre, mört m.fl. På området finns en blanding av sjöar för olika inriktningar och smaker. Barnen har möjlighet att fiska och leka i naturen. Eller varför inte grilla en korv på någon av eldstäderna.

Våra sjöar är indelade i tre kategorier:
Flugfiskejöar; här är det enbart tillåtet att fiska med flugspö, fluglina och fluga.
Familjesjöar; här är det tillåtet att fiska med flugspö, spinn, ispimpel, haspel samt mete.
Äventyrssjöar; här är det tillåtet att fiska med flugspö, spinn, haspel, ispimpel samt mete.

Mellan Stenbotjärn och Bastkulltjärn är det gångavstånd. Annars ligger alla sjörna med behagligt gångavstånd från vägen.

Stenbotjärn och Lobergs Abborrtjärn är handikappsvänliga med bryggor som ligger i förbindelse med vägen.

Vintertid kan du pimpla röding vid Lobergstjärn. Under spöfiskesäsongen är det endast tillåtet att flugfiska från flytring. Fiske från land är inte tillåtet. Det är ett riktigt bra fiskeunder maj månad strax efter islossningen.

Området bjuder på trevligt put&take fiske av mycket hög kvalitet. All utsatt fisk kommer från egen odling, Kedjeåsens Fisk AB, med livskraftiga fiskar uppväxta i naturligt strömmande vatten, kombinerat med utvalda foderblandningar.

Lista över försäljningställen finns på Kilsbergen Sportfiske-Karlsdal hemsida.
Möjlighet att köpa kort med mobilen

För mer detaljerad info, fiskeregler, kontaktinformation och kartor gå till: Kilsbergen Sportfiske-Karlsdal

Sjölista ädelfiske 2015:
Karta

1. Lobergstjärn, rödingfiske Vintertid kan du pimpla röding vid Lobergstjärn. Under spöfiskesäsongen är det endast tillåtet att flugfiska från flytring. Fiske från land är inte tillåtet. Det är ett riktigt bra fiskeunder maj månad strax efter islossningen.
2. Kviddtjärn (4,3 ha), endast för flugfiske.
3. Lobergs Abborrtjärn (13,2 ha), handikappsvänlig med brygga som ligger i förbindelse med vägen.
4A. Fisklösen (2 ha).
4B. Fisklösen (25 ha), vindskydd flytringsfiske
5. Stenbotjärn
(3,3 ha), bryggor, handikappsvänlig med 2 bryggor som ligger i förbindelse med vägen.
6. Bastkulltjärn (1,4 ha), vindskydd.

Samtliga sjöar på området är bra för pimpelfiske under vintersäsongen.

Naturfiske

Karlsdalsområdet är ett eldorado för den som söker sig en plats lite för sig själv. I alla större naturvatten tillåtetsbåtar och här finns det goda möjligheter att finna sin egna lilla vik.

Erbjuds fiskerätt i nästan hela Skärjen och hela Karlsdalsjön (Malmlången) men den som ger sig ut med båt och motor skall veta att det är gott om sten. Genom skärjen och Karlsdalsjön rinner Svartälven som är länets största vattedrag. I Karlsdalsjöns utlopp ligger en fiskodlingar och det händer att det fångas riktigt grova rymmare uppe i sjön.

Utefter vägen till Rockersholm ligger Tväråsdammen, Björntjärnen, Sundtjärnen, Mörttjärnen vatten som är mycket natursköna och lättåtkomliga. Kroktjärnen med infart vid Öfalla är en mycket trevlig sjö som det går utmärkt att vandra runt.

Sjölista naturvatten 2015:
Karta

1. Skärjen (del av sjö med lovligt vatten) 2. Malmbergssjön (del av sjö med lovligt vatten) 3. Lillsjön 4. Lilla Gällsjön 5. Kofallstjärnen 6. Stekpotten 7. Tvärådammen 8. Bergstjärnen 9. Ormtjärnen 10. Millsjön 11. Korptjärnen 12. Södra Snöfallstjärnen 13. Björntjärnen 14. Mörttjärnarna 15. Malmlången 16. Sundtjärnen 17. Mörttjärnen 18. Bräddammen 19. Bergstjärnen 20. Södra Ängmossetjärnen 21. Ljugaren 22. Kroktjärnen 23. Öbotjärnen 24. Öfallstjärnen

 

blå linje

Karlsdal, Kilsbergen sportfiske på Sverigekartan

Fisketips

Artiklar om Karlsdal, Kilsbergen sportfiske

Notiser om Karlsdal, Kilsbergen sportfiske

 

blå linje

Fiskeguider, fiskecharter

-----

 

Boende/Logi

 

Redskapsbutiker

I Värmland

 

Turistinformation

Karlskoga Turistbyrå

 

Externa länkar

www.kedjeasensfisk.se/

 

Fiskeartiklar om Karlsdal, Kilsbergen sportfiske

-----

 

blå linje

Välkommen att skicka in fiskeinfo eller fiskerapporter angående Karlsdal, Kilsbergen sportfiske till oss, maila hit

blå linje

Fisketips/info:

Från Göran Borin
Lobergstjärn
Är på drygt 13 ha stor som sommartid enbart är tillåtet att fiska från en flytring och då endast med flugspö, vintertid är pimpelfisket tillåtet.
Eftersom man planterar in röding för vintersäsongens pimpelfiske är flytringsfisket efter röding när isen går upp på våren väldigt uppskattat och roligt. Fisket är då väldigt spännande för rödingen kan ibland vara väldig huggvillig och stridbar vilket ger en rolig kamp! Men som alltid kan fiskens Greta Garbo (som rödingen också kallas) ibland vara helt ointresserad av alla dina flugor. Man planterar även in öring här. Finns en del grov gädda som lurar här också...

Kviddtjärn
Här får man endast flugfiska vilket jag föredrar mest och tjärnen är ca: 4,3ha stor och oval i formen med ett djupare del på norra sidan och som sträcker sig nästan över hela tjärnen men är betydligt grundare i den södra änden. Eftersom denna tjärn har sitt tillflöde från källor är vattnet klart och lite kallare men det passar ädelfisken perfekt och i synnerhet rödingen. När solen är på väg ner brukar livet i tjärnen vakna till med flertalet vakande regnbågar, öringar och rödingar.
Det här är vår favorit tjärn hos Kilsbergens Sportfiske område, den är nyckfull, kan ibland vara svårfiskad men ger oftast fisk och stor fisk! Orange, Gröna, Vita och Röda Streamers fungerar bra och även Flicksländenymf för torrflugefisket.

Fisklösen
Den senaste sjö som Kilsbergens Sportfiske gjort till ädelfiskevatten. Den är relativ stor på sina 25 ha och inhyser både enbart flugfiske del (4A) och familjedel (4B) där man får fiska med flugspö, spinn, haspel & mete. Det finns självklart regnbåge som sätts i varje vecka under den isfria perioden men även ett naturligt bestånd av abborre och gädda.
För oss flugfiskare är den intressant för det har visat sig att det finns ganska gott om nattsländor här och torrflugfiske går bra vilket är det roligaste sättet att flugfiska. Även flytringsfiske är populärt i denna stora sjö.

Bastkulljärn
Är en ren flugfisketjärn som är rätt liten på ca: 1,4ha med en oval form. Högra sidan från parkeringen är djupare och är mer fisksäkert område men den andra sidan kring näckrosbladen smyger en hel del fiskar också. Flugfisket kan här vara riktigt fantastiskt roligt men i bland trögt.

Allmänt. Sommarfisket är som dom flesta Put and Take vatten koncentrerat till mitten i den djupaste delen men med en annan teknik går det att komma åt dom då också.
Vår och höst när vattnet är svalare går fisken närmare land och letar föda. Tycker man om torrflugefiske är det här rätt ställe att flugfiska på för här finns det större chans mot Villingsberg att få fiska på vakande fisk med Torrfluga.

 

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

Notiser:

-----

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

 

blå linje

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2015

 

 

 

Annonser