Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

- Kroksjöns Fiskecamp -
Stora Kroksjön, Lilla Kroksjön

Till startsidan  |  Fiskevatten i Västergötland

blå linje

Stora Kroksjön och Lilla Kroksjö ligger vid riksväg 27, mitt emellan Borås och Värnamo. Fiskecampen och fiskevården sköts av Tranemo Sportfiskeklubb

Fisket på Kroksjöns fiskecamp är öppen från april till och med oktober och erbjuder fiske i två (tre) olika sjöar, som kallas Stora Kroksjön och Lilla Kroksjön. Stora Kroksjön är en sjö men är uppdelad som två sjöar genom att riksvägen 27 delar den mitt av.

Inom Kroksjöns fiskecamp anges dessa sjöar som A (Stora Krokskön öster om riksvägen), B (Stora Krokskön väster om riksvägen) och C-sjön (Lilla Kroksjön).

I B och C-sjöarna sker utsättningar av regnbåge och öring. C-sjön är öppen endast för flugfiske.
I A-sjön finns naturliga populationer av bland annat abborre, gädda, lake och sutare.

Fiskekort till A-sjön kan bl.a köpas genom IFiske.se

Fiskecampen är handikappanpassad och håller öppet från april t.o.m oktober. Fisket är tillåtet mellan 05.00 och 23.00. Campen erbjuder förutom fiske även husbils- och husvagnscamping, stuguthyrning , grillstugor, grillplatser, kaffeservering och vandringsleder. Serveringen har öppet större delen av fiskesäsongen.

På campen finns åtta stugor, som är vackert placerade på skogsklädd kulle, ca 75 m från sjö och har en mindre altan med utsikt mot B-sjön. Stugorna är inredda/utrustade för självhushåll - kaffebryggare, micro, minikök med två kokplattor, elvärme, kylskåp och diskbänk med rinnande kallvatten och en frys.

Kroksjöns fiskecamp6 av stugorna är på ca 15-16 m2, varav 5 är för 4 personer och 1 för 2 personer, den sistnämnda passar för personer som har rörelsesvårigheter. Här finns möjlighet att parkera alldeles vid altanen.

Toaletter och duschar finns i servicebyggnaden nedanför stugorna.

En stuga är ca 26 m2, för 5 personer. Stugan är inredd för självhushåll och innehåller sovrum med plats för tre personer, allrum med bäddsoffa, toalett och dusch, med kallt/varmt vatten.

En stuga är på ca 24 m2 för 4 personer. Stugan är inredd för självhushåll och innehåller sovrum och allrum med våningssängar för fyra personer, samt toalett. Dusch finns i servicebyggnad.

Vid B-sjön, väster om riksväg 27 finns plats för 30-40 husvagnar/husbilar, varav 27 campingplatser med tillgång till el. Här finns tillgång till vägverkets 2 toaletter och latrintömning, samt ytterligare 2 toaletter, tvättrum. Här finns under fiskesäsong ett café.

Stugbokning: Tel.nr: 0325-76944

För kontaktinfo och prisinfo besök sajten: www.kroksjon.com

 

blå linje

Kroksjön på Sverigekartan

Fisketips

Artiklar om Kroksjön

Notiser om Kroksjön

 

blå linje

Fiskeguider, fiskecharter

-----

 

Boende/Logi

På campen finns åtta stugor, mer info finns längre upp på denna sidan

 

Redskapsbutiker

-----

 

Turistinformation

-----

 

Externa länkar

www.kroksjon.com 

 

Fiskeartiklar om Kroksjön

-----

 

blå linje

Välkommen att skicka in fiskeinfo eller fiskerapporter angående Kroksjön till oss, maila hit

blå linje

Fisketips/info:

-----

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

Notiser:

-----

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

 

blå linje

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2015

 

 

 

Annonser