Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

- Ottnaren -

Till startsidan  |  Fiskevatten Gästrikland

blå linje

Ottnaren är en sjö inom Sandvikens och Hofors kommuner i Gästrikland. Sjön är en halvmil lång och en kilometer bred och ligger ca 2,5 mil sydväst om Sandviken.
Största djup är 10 meter, medeldjupet är 3,4 m. Ytan är 11,5 kvadratkm och sjön ligger 67 m.ö.h. Sjön omges till största delen av skog och avvattnas Gavelhytteån, tillflöden är bl.a Gammelstillaån och Hoån.

Sjön har stora djupvariationer och erbjuder fiske på bra abborre i alla storlekar. Även gösfisket är fint, har bl.a fångats gös på 7,86 kilo i sjön 2013.

Fiskarter: abborre, braxen, gös, gers och gädda.

Fisket i sjön administreras av Ottnarens FVF

Fiskekort säljs bl.a av:
Shell bensinstation, Åsunda
Sportimport, Sandviken
OKQ8 Macken, Torsåker
Storviks Järnhandel

Båtar finns för uthyrning

 

blå linje

Ottnaren på Sverigekartan

Fisketips

Artiklar om Ottnaren

Notiser om Ottnaren

 

blå linje

Fiskeguider, fiskecharter

-----

 

Boende/Logi

-----

 

Redskapsbutiker

-----

 

Turistinformation

Hofors Turistbyrå

Turistbyrån i Sandviken

 

Externa länkar

-----

 

Fiskeartiklar om Ottnaren

-----

 

blå linje

Välkommen att skicka in fiskeinfo eller fiskerapporter angående Ottnaren till oss, maila hit

blå linje

Fisketips/info:

2011-03
I denna sjön kan du ro drag eller flötestrolla. Flötestrolla kan du göra med ditt vanliga kastspö. Därutöver behöver du ett stort gäddflöte, ett stort sänke som håller ner betesfisken, någon typ av tafs och två trekrokar. Den ena trekroken ska sitta i änden på tafsen och den andra kan löpa fritt på tafsen. Kroken i änden på tafsen sätter du i betesfiskens rygg och den löpande kroken i fiskens överläpp. Fixera flötet på linan så att betesfisken hänger en bit över botten. Därefter släpper du ut några meter lina, stoppar linan och ror mycket sakta över de områden du ska fiska av. När du ser på flötet att en fisk tagit betet frikopplar du linan och släpper ut lina. Efter en stund vevar du in eventuell löslina och gör ett ordentligt mothugg.

<xx><

2010-01
De hetaste platserna i Ottnaren finns i anslutning till grynnor och djupkanter. Även grunda partier nära uddar ger en del fisk. Fiska gärna av med en vertikal pirk för att sedan gå i gamla hål med lite lugnare tempo med en pirk med tafs och liten enkel krok eller mormyska. Koppar och silver är färger som brukar ge bra resultat.

 

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

Notiser:

-----

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

 

blå linje

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2016

 

 

 

  Annonser