Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

- Hökensås Sportfiske -

Till startsidan  |  Fiskevatten i Västergötland

blå linje

Tidaholm, Hökensås

Hökensås Sportfiske grundades redan 1957. I mer än 50 år har man erbjudit fiske året runt efter öring och regnbåge i 30 naturliga sjöar i unik vildmarksmiljö inom Hökensås naturreservat. Området ligger utmed Vätterns västra sida ca 30 km sydväst om Hjo och ca 40 km nordväst om Jönköping. Området har en unik natur för södra Sverige. Stora delar av området påminner om norrländska tallhedar. Området är lättillgängligt genom mängder av mindre skogsvägar. Skogen är öppen och på många ställen är barrskogen blandad med lövskog.

Fiskarter: Regnbåge och öring. I Lilla Havsjön finns även röding. Dessa tre fiskarter sätts kontinuerligt ut i vattnen och totalt sätter Hökensås Sportfiske ut ca 40 ton fisk per år i samtliga vatten företaget disponerar. I en del sjöar finns även abborre, bäckröding och gädda, men dessa populationer är inte stora.

Fisket i sjöarna är indelat i olika kategorier beroende på fiskesätt. I vissa sjöar är det enbart tillåtet att flugfiska, i andra är det tillåtet att flug- spinn- och haspelfiska och i den tredje kategorin är det tillåtet att flug- spinn-, haspelfiska och att meta.

Inom området finns även fyra specialsjöar för flugfiske. Strandgölen, för åtta fiskare per dag, Kvarkasjön för 5 fiskare per dag och Abborragölen (under försommaren) för 6 fiskare per dag och Bastasjön (under höstarna) för 8 fiskare per dag. Strandgölen och Kvarkasjön är bokningsbara och tillgängliga under tiden det är öppet vatten. Inget isfiske är tillåtet i specialsjöarna. Samtliga kort är kvoterade och "först till kvarn" gäller. Det är rekommenderat att boka fisket i god tid före fisketrippen

Sen finns det även hyrsjöar, där föreningar, företag m.m. kan boka hela sjön och förhandsbeställa hur mycket fisk som ska sättas ut före fisket. För priser och mer info om detta kontakta Hökensås Sportfiskecenter

Det erbjuds även strömvattenfiske vid Baltak i Tidan. Läs mer om detta här

Privatguidning
Hökensås erbjuder fiskeguider som kan allt om fisket på Hökensås, om du känner för lite goda fiskeråd. Ibland kan det vara gott att helt kunna ägna sig åt vänner, kunder och anställda när man hyr en egen sjö.
Du kan också ta privatlektioner i flugfiske. Öva upp din kastteknik eller vad du vill öva, på land, vid sjön eller i strömmande vatten.

Kurser
Varje år arrangeras kurser i flugfiske, både för tjejer och killar, vuxna och ungdomar. Besök vår hemsida för mer info.

Fiskekort: för kortpriser gå till Hökensås hemsida
Områdeskarta

Fiskekort kan köpas på fiskecentret och är detta stängt så finns en fiskekortsautomat på samma ställe. Automaten accepterar VISA, MasterCard och Diners Club

För sjöarna med bara flugfiske och för de med flug- och spinnfiske tillåtet. Kortet gäller i alla sjöar dvs gula, röda och orange:
Vuxen, dagskort (24 timmar), Familjekort (gäller föräldrar med barn 7-15 år):
Ungdomskort: (7-15 år)

För sjöarna där även mete (gula sjöar) är tillåtet:
Vuxenkort finns som: dagskort, veckokort, eftermiddagskort (15.00-24.00)
Familjekort finns som (gäller föräldrar med barn 7-15 år): dagskort, veckokort, eftermiddagskort (15.00-24.00)
Ungdomskort (Junior) finns som (7-15 år): dagskort, veckokort, eftermiddagskort (15.00-24.00)

Specialflugfiskesjöar:
Strandgölen
Abborragölen
Bastasjön
Kvarkasjön

I sjöarna; Nordvattnet, Sydvattnet, Rödsjön och Ibbesjön finns roddbåtar tillgängliga för uthyrning (dessa går att förboka) samt eftermiddag 15:00 – 24:00, (dessa går inte att förboka).
Områdeskarta

Fiskeregler:

Dagskorten berättigar till fångst och avlivande av högst 3 laxartade fiskar.
Familjekorten berättigar till fångst och avlivande av högst 6 laxartade fiskar.

Eftermiddagskorten kan inte köpas före 15.00 och tillåter dig att fiska med ett spö och till fångst och avlivande av högst 2 laxartade fiskar.

Veckokort tillåter användandet av ett spö och till fångst och avlivande av högst 3 laxartade fiskar per dag.

Levande fisk som agn är inte tillåtet. Ej heller mäskning och s.k luktmedel är tillåtet att använda i sjöarna. Egna flytetyg såsom båtar, kanoter, gummibåtar och liknande är inte tillåtet att använda. Flytring är tillåtet i Nord- och Sydvattnet.

(Cinclus C Sportfiskeguide reserverar sig för felaktigheter, besök Hökensås Sportfiskes hemsida för helt aktuella uppgifter)

 

Kontaktinfo:
Hökensås Sportfiske AB
Håkängen
52291 Tidaholm

Tel.nr: 0502-23000
Fax: 0502-23010
http://www.hokensas.se
E-post:

Stor fiskeshop med försäljning och uthyrning av fiskeredskap och utrustning. Fiskecentret erbjuder avancerad fiskeguideservice och bedriver också fiskekursverksamhet med kunniga kursledare. Har ni några speciella önskemål så ta gärna kontakt med oss så får vi diskutera om det är något vi kan lösa.

blå linje

Hökensås Sportfiske på Sverigekartan

Baltak Strömfiske

Fisketips

Artiklar om Hökensås Sportfiske

Notiser om Hökensås Sportfiske

 

blå linje

Fiskeguider, fiskecharter

Hökensås Sportfiskecenter

 

Boende/Logi

Krokstorps Gård, stugor, Bed&Breakfast

 

Redskapsbutiker

Hökensås Sportfiskecenter

 

Turistinformation

Tidaholm Turistbyrå

 

Externa länkar

www.hokensas.se

 

Fiskeartiklar om Hökensås Sportfiske

Hökensås - experimentet som lyckades
För drygt 60 år sedan fick metallarbetaren Åke Sandberg en lysande idé, att plantera ut fångstfärdig regnbåge i några sjöar på Hökensås. Idag är området omtalat över hela Europa för sin vackra natur och sitt makalösa fiske. Artikel av Mårten Fredriksson som finns publicerat i Allt om Flugfiske nr 3, 2017

<xx><

Här fiskar du på vintern, av Niclas Andersson och Henrik Larsson
Is och snö kan få oss att tappa sugen. Men det finns ett flugfiskarliv även under vintermånaderna. Här får du tips om ett stort antal bra platser där månader som februari och mars plötsligt blir högsäsong. Finns att läsa på Flugfiskemagasinet Rackelhanen.

<xx><

En helt "vanlig" fiskedag - en fiskeberättelse av Emin Lager -
Denna berättelsen handlar om ett flytringsfiske som inte började så bra! Det utspelar sig på Hökensås under sjösandsländekläckningar, med inslag av en himla otur, stora regnbågar, åska och en sjungande norrman!
Finns att läsa på Flugfiskemagasinet Rackelhanen.

 

 

blå linje

Välkommen att skicka in fiskeinfo eller fiskerapporter angående Hökensås Sportfiske till oss, maila hit

blå linje

Fisketips/info:

Från 2002:
Kanonflugor för Hökensås är: Black Martinez, Prince nymf och Black & Peacock Spider. Vid mörkrets inbrott och därefter kan det vara en god ide att använda stora torrflugor t.ex Streaking Caddis.

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

Notiser:

-----

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

 

blå linje

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2018

Vi reserverar oss för ev. prisfel och felaktiga telnr som är angivna på den sida

 

 

 

 

Annonser