Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

- Kaitum älv -

Till startsidan  |  Fiskevatten i Lappland

blå linje

Biflöde till Kalixälv i norra Lappland. Upprinner i Kaitumsjöarna (Kaitumjaure) C.a. 160 km lång. Rinner ut i Kalixälv vid Lappeasuando.

I det översta partiet av Kaitumälven återfinns den berömda fiskecampen Tjuonajokk, placerad vid slutet på nedre Kaitumsjön. Här finns strömmarna Kukkak och Taivek med  Europas kanske bästa harrfiske.
Mellan övre och nedre Kaitumsjön rinner de berömda Tjirtjam strömmarna. Berömda för sitt fina fiske på röding, öring och väldigt grov harr. Harrar på över 2 kilo har fångats här.

I Kaitumsjöarna kan man fiska på gröv öring och gädda.
Strax söder om nedre Kaitumsjön finns sjön Läffa (Läffja) som kan erbjuda bl.a fiske på grov gädda. Fiskar på nästan 20 kg har fångats.

Flygplatser: Kiruna, Gällivare

Fiskeområden:

Killinge samfällighet
Kaitumälven, en av Europas sista orörda älvar, med sina källflöden från bland annat Kebnekaijse flyter fram i ett lugnt sel genom byn. Fina fiske och naturupplevelser får du genom att ta dig till Killingifallet strax nedanför byn där fisket i älven främst består av harr, öring och lax. På en sträcka av 2 mil efter Killingifallet skiftar det mellan strida strömmar och lugna sel. För mer info gå till http://www.kaitumalven.nu/startsidan.html

 

blå linje

Kaitumälven på Sverigekartan

Områdeskarta

Fisketips

Artiklar om Kaitum älv

Notiser om Kaitum älv

 

blå linje

Fiskeguider, fiskecharter

Tjuonajokk fiskecamp, Tjuonajokk, Gällivare

Lapland Flyfishing Guided Tours, All inclusive fiskeresor till Kaitumälven.

 

Boende/Logi

Tjuonajokk fiskecamp, Tjuonajokk, Gällivare

 

Redskapsbutiker

-----

 

Turistinformation

Kiruna turistinformation

Gällivare turistinformation

 

Flygservice

AB Fiskflyg

 

Externa länkar

http://www.fishyourdream.com, Tjuonajokk

 

Fiskeartiklar om Kaitumälven

Högvatten i Tjirtjam
Kan det bli mer avkopplande än att fritt driva med gummiflotte längs en av landets bästa harrälvar, Kaitumälven? Mikael Hagman tog chansen att följa med guiderna Per och Pontus på en skön All inclusive resa. Artikel av Mikael Hagman som finns publicerad i tidningen Allt om Flugfiske nr 3, 2016.

<xx><

Tjuonajokk - för alltid
Under många år gjorde Gunnar Westrin fiskeanläggningen i Tjuonajokk till sitt andra hem. Vid stranden av den sägenomspunna Kaitumälven mötte han ett harrfiske i världsklass, oförglömliga fiskekompisar och ett landskap att förundras över. Artikel av Gunnar Westrin som finns publicerad i tidningen Allt om Flugfiske nr 1, 2016.

<xx><

Harrens förlovade land: Tjuonajokk, Av Claes Hederstierna 1992, Extern länk.

 

blå linje

Välkommen att skicka in fiskeinfo eller fiskerapporter angående Kaitum älv till oss, maila hit

blå linje

Fisketips/info:

2016-08-03
Jag vill gärna tipsa om fyra superflugor för fisket i Kaitum och Tjuonajokk. Nämligen "Palles CDC-Daglända", "Knottimitation från Tjuonajokk" (bägge av Palle Andersson), Lennart Bergqvists TKK och Klinkhammer av Hans van Klinken. Skulle aldrig åka dit om jag inte hade dessa flugor med mig.

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

Notiser:

-----

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

 

blå linje

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2015

 

 

 

 

 

Annonser