Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

- Rörvattnet -

Till startsidan  |  Fiskevatten i Jämtland

blå linje

Sjön ligger vid norska gränsen i nordvästra Jämtland, ca 12 mil från Östersund, utmed de sk. Fiskevägen (väg 340). "Rör" i namnet Rörvattnet betyder röding på norska!). Sjön är lämplig att fiska från båt. Bra populationer av både röding och öring. Sjön är ett populärt isfiskevatten.

Area: 1,215 kmē.
365 m.ö.h.
Kartkoordinater: Latitude 64.184107294, Longitude 14.63932576

Andra namn på sjön: Rauren, Raavre

Tillflöden: Stensjöån, Ansättån

Fiskekort:
Ingår i det sk Hotagenkortet och Fiskevägenkortet
Se karta över fiskeområdet för Hotagenkortet 2013
Hotagenkortet finns att köpa i bygdens butiker och turistanläggningar samt online här: http://www.ifiske.se/fiskekort-hotagen.htm

Andra försäljningsställen:
ICA Fjällträffen
Rörvattnets FiskeCamp
Rörvattnets Fjällhotell
Rörvattnets stugby
Rötvikens Camping

 

Rörvattnet-Skogsjö FVO
Rörvattnet-Skogsjö fvo ligger i gränslandet mellan fjäll och skog, vilket skapar en inspirerande miljö för fiske och andra aktiviteter. Området erbjuder bl a sjöfiske i Rörvattnet, Lillkingen och Storkingen, strömfiske i Ansättån och Grubbdalsån samt en mängd fiske i tjärnar både i skogslandet och nära fjällen som t ex Nedre lilla Stensjön. Från midsommar rekommenderas långdragsfiske eller fiske med streamer efter storöringar i Rörvattnet och Storkingen. Områdets tjärnar erbjuder trevligt spöfiske efter öring som t ex Bustadtjärn, Tallsjön, Skogsjön och Stortjärn.

Här finns vatten för alla typer av fiskare; för den som vill ha en utmaning, för den som vill ha lugn och ro, för den som vill ha det enkla fisket eller vill att det ska nappa ofta. Kortfiskesäljare och bevakare kan oftast tipsa om lämpliga vatten En riktig utmaning är fisket i Långtjärn, där stora öringar på kilot och däröver ses vaka och hoppa i vattnet. Här är en del av utmaningen att hitta det rätta betet för dagen; mask, spinnare eller fluga? Vintertid är pimpelfiske efter röding på sjöarna Rörvattnet, Storkingen och Skogsjön en trevlig upplevelse, där chansen är stor att få en riktigt fin röding på kroken.

De flesta vattnen inom området når man lätt via skogsbilvägar. Tack vare den stora mängden vatten behöver man sällan trängas med andra. Vid många av vattnen finns det vindskydd och grillplatser. Informationstavlor och markerade stigar leder fiskaren rätt inom området.

Mer info på: http://hotagen.com/crorvattnetskogsjofvo.html

Fisketips:
I Rörvattnet fungerar långdrag mycket bra, även flugfiske är ett bra alternativ.

 

blå linje

Rörvattnet  på Sverigekartan

Sjökarta

Fisketips

Artiklar om Rörvattnet

Notiser om Rörvattnet

 

blå linje

Fiskeguider, fiskecharter

Rörvattnets FiskeCamp

 

Boende/Logi

Rörvattnets FiskeCamp

 

Redskapsbutiker

-----

 

Turistinformation

-----

 

Externa länkar

-----

 

Fiskeartiklar om Rörvattnet

-----

 

blå linje

Välkommen att skicka in fiskeinfo eller fiskerapporter angående Rörvattnet till oss, maila hit

blå linje

Fisketips/info:

Från 2013:
Från midsommar rekommenderas långdragsfiske eller fiske med streamer efter storöringar i Rörvattnet, detta fiske brukar vara mycket framgångsrikt.

<xx><

Från 2009-03
Jag brukar använda mig av små spinnare när jag fiskar röding och öring i sjön med spinnspö. Typ spinnare med grön sköld etc. Testa det!

Testa olika myranspinnare i olika färger, silver Vibrax(spinnare) fungerar bra på borre/harr. Lill-öringen (skeddrag) fungerar även bra. Färgtips: svart med prickar och silver. Små rapalawobblers. Glöm inte att köpa med dig ett par streamers eller andra våtflugor om du vill kasta kastfluga.

Jag tipsar om Sölvkroken Salamander 10 gram och Panther Martin spinnare 9 gram.

För öring: Floating Rapala, den ska vara öringfärgad då funkar de överlägset bäst.

Vibrax nr 3, silver med röd kropp gör dig inte besviken.

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

Notiser:

-----

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

 

blå linje

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2016

 

 

 

  Annonser