Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

- Uttran -

Till startsidan  |  Fiskevatten Södermanland

blå linje

Uttran är en sjö inom Botkyrka, Salems och Södertälje kommun i Södermanland. Sjön är 16 meter djup, har en yta på 2,37 kvadratkilometer och ligger sig 17,1 m.ö.h. Sjön avvattnas av vattendraget Tumbaån. I sjön görs inplantering av gös, s.k Hjälmargös.

Fiskarter: abborre, björkna, braxen, gädda, gös och gärs.

Sjön är mycket avlång och sträcker sig från Tumba/Uttran i öst, vidare strax söder om Rönninge, till gränsen mot Södertälje i väst.

Sjön har fått sitt namn från att det tidigare fanns utter i sjön.

Fiskekort: Sjön är delad på två föreningar som säljer fiskekort.

För att få fiska i den del av sjön Uttran som tillhör Uttrans Fiskevårdsförening krävs ett fiskekort eller ett medlemskap, för mer info gå till deras hemsida Uttrans Fiskevårdsförening

Inom Rönninge FVOF, för att få fiska i Rönninge fiskevårdsområde måste man om man är över 15 år gammal ha en fiskelicens. Detta finns att köpa på Salong Josephin i Rönninge centrum och som har öppet 5-6 dagar i veckan. Det går nu att betala med kort vid köp av fiskekort. Mer info på föreningens hemsida

 

blå linje

Uttran  på Sverigekartan

Fisketips

Artiklar om Uttran

Notiser om Uttran

GPS Koordinater: N: 6563427 E: 656671

 

blå linje

Fiskeguider, fiskecharter

-----

 

Boende/Logi

-----

 

Redskapsbutiker

-----

 

Turistinformation

Visit Stockholm

 

Externa länkar

Uttrans Fiskevårdsförening
Rönninge FVOF

 

Fiskeartiklar om Uttran

-----

 

blå linje

Välkommen att skicka in fiskeinfo eller fiskerapporter angående Uttran till oss, maila hit

blå linje

Fisketips/info:

Vinterfisketips för abborre i Uttran, 2010.
Det är ofta bra så fort nyisen bär. Sök på djupa flacka partier. Både balansare och större vertikalpirk fungerar nu bra. Under midvinterns trögare period är en vertikalpirk med kroktafs och maggot ett bra knep. Eller större mormyskor som med vanligt pimpelspö och tunna linor kan fiskas effektivt ned till 12 meters djup. När vintern går mot vår, värms bottenvattnet upp. Många insekter stiger mot iskanten för att vänta på kläckning de första isfria dagar. Nu är det perfekt att jaga de stora abborrarna grundare. Pimpla på frivattnet runt grynnor med balansare. Vissa dagar kan storabborre jaga precis under isen där det är tio meter djupt.

Från 2009: Uttran har bjudit på några fina gäddor de gånger jag varit där, en kompis fick en på6-7 kg som släppte. Brukar fiska mest från grillplatsen, samt utmed motionsspåret samt vid bryggan som har raserat allt mer de senaste åren. Även runt Enstaöarna brukar det funka bra.

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

Notiser:

-----

<xx>< -- <xx>< -- <xx><

 

blå linje

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2016