Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

  - Boende & Logi i Uppland -

Upplands landskapsvapen

  Startsida  |  Fiskevatten i Uppland

Boende/logi Sverige  |  Fiskevattenguiden Sverige

 

blå linje

Boende/logi erbjuds i:

  FurusundFyrväpplingen  |  Grinda  |  Knutby  |  Älvkarleby  |  Vaxholm  |  Värmdö

 

Söker ni boende i Stockholms skärgård besök då även boende i Södermanland

blå linje

  

Furusund

 

Furusund VärdshusFurusund Värdshus

Närliggande fiskevatten: Stockholms skärgård

blå linje

Furusund VärdshusI Stockholms norra skärgård finner du Furusund Värdshus med tillhörande konferensanläggning, gästhamn samt hamnkrog. Här, precis vid sundet och farleden, kan du njuta av hänförande utsikt, personlig service och fantastisk mat & dryck. I samma byggnad som restaurangen hittar du vårt fyrstjärniga hotell där du kan sova gott med havet som närmsta granne. Vi har 16 rum på hotellet samt fyra rum i Lilla Tullhuset.

Furusund Värdshus Vill du koppla av en stund innan middagen rekommenderar vi ett besök i vår jacuzzi och vedeldade bastu! På Furusund finner du en intressant historia och det finns många mysiga promenadstråk att upptäcka.

I maj 2017 öppnades portarna upp på nytt till Värdshuset efter en omfattande renovering . Nu är det krögarparet Malin Jönsson & David Mattsson som driver verksamheten. Tillsammans med sin personal vill de lyfta Furusund som destination! År 2017 kom de med i White Guide och ambitionsnivån på mat, dryck och service är hög.

Till Furusund är det enkelt att ta sig, antingen via båt, buss eller bil!

Adress:
Furusund Värdshus
Furusunds Strandväg 2
760 19 Furusund

Tel.nr: 0176-803 44

Hemsida
Facebook
Instagram

Furusund Värdshus

Furusund Värdshus

Furusund Värdshus

Furusund Värdshus

  

Vaxholm

 

Fredriksborg Hotel Fredriksborg Hotel

Närliggande fiskevatten: Stockholms skärgård

blå linje

Fredriksborg HotelFredriksborg Hotel ligger precis intill den mäktiga Fredriksborg fästning med fantastisk utsikt över Solöfjärden och Oxdjupet med dess passerande kryssningstrafik direkt nedanför. Fästningen drivs av hotellet och kan bl.a. användas för konferens, bröllop och fest. Man har även kostnadsfri visning och guidning av fästningen för gäster, även icke övernattande.

Fredriksborg Hotel Fredriksborgs fästning
stod klart 1735 och var då Europas starkaste fästning, bestående av det massiva Oxdjupstornet samt två stora kanontorn och strandbatteri för närstrider nere vid Oxdjupet. Mycket av den ursprungliga storheten finns kvar idag, och man kan se fästning, utsiktstorn och kanontorn och lära sig mer om Fredriksborgs intressanta historia. Fredriksborg var under lång tid avgörande för försvaret av Stockholm och Sverige. Idag är det ett statligt byggnadsminne och verksamheten sköts av Fredriksborg Hotel.

Fredriksborg Hotel

Även som icke-boende gäst kan man börja dagen med en mysig hotellfrukost, äta lunch eller äta middag i den idylliska miljön. Hotellet har uteterrass, mysigt orangeri, trädgård och natur samt även brygganläggning och kanontorn nere vid Oxdjupet. Man har även en egen gästbrygga för gäster som kommer med fritidsbåt. För event, bröllop e.dyl finns även ett stort eventtält. Fästningen, brygganläggning och orangeri kan hyras, och hela hotellet kan också ofta abonneras för grupper till låg eller ingen extra kostnad.

Fredriksborg Hotel

Själva hotellet är inhyst i en charmig och nyrenoverad 1700-talsbyggnad, och totalt finns 15 personligt inredda rum med strålande utsikt, varav en svit. Vissa rum har badkar och terrass mot Oxdjupet.

Hotellet har höga omdömen på bl.a. Booking och Tripadvisor och passar den som gillar hemtrevlig miljö, god mat och personlig service i en fridfull lugn miljö. Eftersom hotellet ligger på Värmdölandet, tar man sig enkelt dit med bil på en halvtimme från Stockholm. Sommartid går dessutom en rundtursbåt från Vaxholm som stannar till vid Fredriksborgs stora brygga, men man tar sig även enkelt med bil från Vaxholm med gratis vägfärja.

Fredriksborg Hotel

Adress:
Fredriksborg Hotel
Fredriksborgsvägen 17
139 90 Värmdö

Tel.nr: 08 541 380 50

Hemsida
Facebooksida

 

Grinda Wärdshus AB

Grinda Wärdshus Närliggande fiskevatten: Stockholms skärgård

blå linje

Grinda WärdshusGrinda Wärdshus Hotell & Konferens erbjuder hotellboende och matservering. Sjön suger, och många av våra gäster besöker Grinda enbart för den goda matens skull. Vår restaurang serverar förstklassig mat med förstklassig service.  Välkommen till bords. Hänförande havsutsikt ingår i priset.

Grinda Vandrarhem
Ligger naturskönt vid havet, alldeles intill stugbyn. Här finns fina bad, vackra strövstråk, härliga ängar för sport och lek. 44 bäddar i 2- och 4-bäddsrum, ett stort kök och matsal för självhushåll, grillplats och bastu till uthyrning

Grinda Wärdshus Grinda Stugby
Har 27 olika stugor med havet nära. 2, 4, 6 bäddsstugor, alla utrustade med kylskåp/frysfack, spis/ugn. I området finns tillgång till torrdass, dricksvatten, gemensamt duschhus samt bastu.

Grinda Gästham rymmer ca 100 båtar. Våra hamnvärdar som hjälper dig. Gäster har tillgång till el, dusch/WC och sop/septitank-tömning. Trådlös internet. Hamnkontoret erbjuder väderleksrapporter, uthyrning av kajaker och försäljning av div båtartiklar. Vi samarbetar med lokala fiskeguider som gärna tar dig ut på fantastiskt skärgårdfiske.

Grindas Lanthandel & Cafe Förutom allt det nödvändiga till båtlivet och stugvistelsen kan du här handla nygräddat bröd, kanelbullar, muffins, smörgåsar, sallader, frukostpaket, och enklare luncher. I Lanthandeln finns även ett litet café. Vi kan ordna med catering.

Grinda Wärdshus Vår som höst, sommar som vinter. Välkommen!

Adress:
Grinda Wärdshus AB
Södra bryggan
Grinda
185 99 Vaxholm

Tel.nr: 08 54249491

Hemsida
Facebooksida
Instagram

 

Stuga i centrala Vaxholm med utsikt över hamnen och vattnet

Närliggande fiskevatten: Stockholms skärgård

blå linje

Stuga i VaxholmCharmig nyrenoverad stuga från 1911 mitt i stadskärnan, 100 meter från hamnen, restauranger, buss och båtkommunikation. Egen solig uteplats med sjöutsikt. Vedkamin för mysiga stunder under den kallare delen av året. En rogivande plats och perfekt utgångspunkt för att upptäcka Stockholm stad och skärgård.

2 rok, 35 kvm, kök och badrum. Tillgång till tvättmaskin och WiFi. Från 950kr/natt.

stuga i Vaxholm Adress:
Jonas Stalder
Repslagaregatan 7
185 31 Vaxholm

Tel.nr: 070-872 15 77

 

 

 

stuga i Vaxholm

stuga i Vaxholm

stuga i Vaxholm

 

Värmdö

 

Elfsala Gästgård Elfsala Gästgård

Närliggande fiskevatten: Stockholms skärgård

blå linje

Elfsala GästgårdElfsala Gästgård är ett större traditionellt skärgårdshus ursprungligen från 1760 som ligger endast 15 meter från sjön på en fantastisk sjötomt mitt i Stockholms skärgård och med en stor brygganläggning och bastu. Huset är en renoverad före detta 1700-tals "roddarkrog", ett gästgiveri, och är ett sällsynt stycke svensk skärgårdskultur.

Elfsala Gästgård Huset ligger i en stillsam skärgårdsmiljö där ni kan ha fantastisk avkoppling och rekreation. Gästgården är suverän för fisketurer och boende för långväga gäster med familj och vänner.

Huset har 8 rum på totalt ca 170 kvm med flera stora umgängesrum, några med öppen spis, 8 bäddar i fyra dubbelrum med dusch & wc samt ett fullt modernt utrustat kök.

Elfsala Gästgård

Inredningsstilen är inspirerad av svenskt 1700-tal och Gustaviansk-stil blandat med klassisk svensk design. Det är havsutsikt från alla rum och läget och huset är garanterat något utöver det vanliga. Huset förvärvades 2005 och har pietetsfullt helrenoverats till hög standard och iordningställts speciellt för uthyrning till semesterboende, familjeträffar eller event. Allt med en privat känsla och tillvaro i en pittoresk och kulturell miljö.

Elfsala Gästgård

Fiske
Vi arrangerar guidade fisketurer eller havsfiske med vår fiskecharter Catch & Relax eller så kan ni ta en egen fisketur med vår snurr-båt eller helt enkelt fiska från vår brygga.

Hör av dig för mer info eller besök vår hemsida för mer uppgifter.

Elfsala Gästgård

Adress:
Elfsala Gästgård
Fagerdala Brygga
Fagerdalavägen 165
139 56 Värmdö

Tel.nr: 0706-313520

Hemsida
Facebooksida

 

Knutby, Fyrväpplingen

 

Fyrväpplingens Sportfiskecamp

Närliggande fiskevatten: Fyrväpplingen Sportfiskeområde

blå linje

Regnbåge från Fyrväpplinge SportfiskeKomplett sportfiskeanläggning. 1 timme norr om Stockholm. Fiska, bo och konferera i vildmark Bennebol, även skräddarsydda konferensarrangemang. Både stugboende och campingplats.

I anslutning till sportfiskekontoret finns en camping för tält och husvagnar. Campingen är uppdelad på 6 olika klippta grönytor. 16 elplatser finns. Campingens servicehus innehåller 3 wc, 2 duschar och diskrum.

Vår stuga Rangelbol ligger skilt från campingen. Det håller modern standard. Stort kök med vedkamin. Friliggande bastuhus. Stor syrenomgärdad trädgård med utemöbler och grillar. Medtag egna sängkläder eller sovsäck.

Stuga vid Fyrväpplingen FiskecampLillstugan har 8 bäddar,uppdelade på två rum. Stort kök med vedkamin. Rinnande kallt vatten, diskmaskin, kylskåp, spishäll samt div. husgeråd. Tillgång till campingens servicehus med toaletter och duschar (60 m). Medtag egna sängkläder

Siggehusen har 4 bäddar, kylskåp o spishäll samt div.husgeråd. Tillgång till campingens servicehus (50 m) med toaletter,duschar och diskrum. Medtag egna sängkläder.

Siggehusen, stuga vid Fyrväpplingen SportfiskecampFiske i Put&Take vatten efter regnbåge, öring och bäckröding. Men även fiske i sjöar med fint bestånd av abborre, gädda och gös.

Åk på fiskekonferens med arbetskamrater eller kunder. Låt oss tillsammans skräddarsy ett arrangemang passande just er. Bo och konferera i någon av våra stugor. Vi ordnar maten. Fiska i egen skogstjärn. Vi ordnar transporter, fiskeredskap och hjälper gärna till vid sjön med fiske och grillning av era egenhändigt fångade fiskar m.m.

Adress:
Fyrväpplingen Sportfiske AB
740 12 Knutby

Tel.nr: 0174 60042
Mobil: 070 3423425 (Vi kan tyvärr ej ta emot bokningar på mobilen)


http://www.fyrvapplingen.se/

 

Älvkarleby

 

Älvkarleby Vandrarhem och Café Furiren

Närliggande fiskevatten: Dalälven, Dalälven Älvkarleby

blå linje

Välkommen till Älvkarleby vandrarhem

Hos oss vaknar ni nära naturen och omgiven av vatten. Dalälven rinner just intill och här erbjuds ett av Sveriges bästa laxfiske. I de närliggande stora fjärdarna som genomflyts av Dalälven finns ett mycket bra fiske på både gädda och gös.

Vi erbjuder boende i:

Underofficersvillan med 30 bäddar:
4 st enkelrum
4 st tvåbäddsrum,
3 st fyrbäddsrum
1 st sexbäddsrum där hund är tillåtet.

Officersvillan med 30 bäddar:
Sweetie, för två personer. Dusch och toalett på rummet (inkl. linne, frukost och slutstäd)
5 st fyrbäddsrum
1 st åttabäddsrum (skiljedörr mellan fyra bäddar)

I trädgården finns plats för lek och spel. Kubb, boule och brännbollsset för trevligt umgänge finns att låna på Caféet. Vill Ni grilla och äta ute finns grillar att låna. Passa på att promenera runt på Laxön - sinnenas ö. På ön finns konstnärer, hantverkare, keramikhus, café, restaurang, loppis, utställningslokaler, militärmuséet och Stig Dagermanrummet.

På Café Furiren kan du avnjuta en ljuvlig kopp nybryggt kaffe tillsammans med hembakat kaffebröd, tårtor och bakelser. Även erbjuds stort urval av goda, matiga smörgåsar eller kanske en bit laxpaj. Vi har öl och vinrättigheter. Café Furiren ordnar kaffekorgen till utflykten eller fisketuren. Du kan välja mellan fikabröd eller smörgåsar. Ring och beställ!

I närheten av oss finns Furuviksparken, golfbana, fiske, bad i både älv och hav, Söderhällsgården, Tierps arena, vackra strövområden och Upplandsleden.

Parkering är gratis och finns i nära anslutning till husen.

Adress: Café Furiren
Laxön 3
814 94 Älvkarleby

Kontaktperson: Annette Landberg

Tel: 026-721 23, mobil: 070-21 761 98

http://www.cafefuriren.com

 

Älvkarleby Turist & Konferens

Närliggande fiskevatten: Dalälven, Dalälven Älvkarleby

blå linje

Älvkarleby Turist & Konferens, DalälvenVälkommen till Nordupplands vackraste plats!

Du finner Älvkarleby Turist och Konferenshotell där Dalälven sista mäktiga fall möter det lugna havet, lätt att ta sig till både med tåg eller från E4. Vare sig du kommer hit för att njuta av naturen, äta gott, hyra våra festlokaler eller för konferens med arbetskamraterna har du hittat rätt om du letar efter en inspirerande miljö och ett trevligt bemötande.

Vi skänker en krona per sålt hotellrum till Akademiska sjukhusets barnfond

Älvkarleby Turist och Konferenshotell erbjuder både modernt och klassiskt, natur och komfort, kultur och underhållning – allt i en harmonisk inramning av brusande forsar och väldoftande skog.

Lax från Älvkarleby, DalälvenVi erbjuder bl.a skräddarsydda fiskepaket som inkluderar boende, mat och fiskekort.

Fiska i ett av Sveriges bästa lax och havsöringsvatten.

I direkt anslutning till hotellet rinner Dalälven med sitt rika bestånd av lax och havsöring. I Älvkarleby fångas det årligen många laxar och havsöringar, här håller vi också rekord på spöfångad lax i älv på 27.97 kg! Vill du testa att fiska efter de stora fiskarna, så är det till Älvkarleby du skall åka.

Sportfisket i Älvkarleby har handikappanpassade fiskeplatser, fiskekontor, toalett och parkering.

Andra närliggande fiskvatten erbjuder även varierat fiske på bl.a. abborre, gös och gädda.

Adress:
Älvkarleby Turist & Konferens

Turisthotellet
81494 Älvkarleby

Tel.nr: 026-72620

http://www.alvkarleby.nu/

 

blå linje

 

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2017