Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

  - Boende & Logi i Lappland -

Lapplands landskapsvapen

Startsida  |  Fiskevatten i Lappland

 Boende/logi Sverige  |  Fiskevattenguiden Sverige

 

blå linje

Boende/logi erbjuds i:

Adolfström  |  Ammarnäs  |  Arjeplog  |  Gällivare  |  Hemavan  |  Jaurekaska  |  Jokkmokk  |  Jäkkvik  |  Karesuando  |  Kiruna  |  Laisvall  |  Marsfjäll  |  Miekak  |  Rostujavri  |  Råstojaure  |  Saxnäs  |  Skaulo  |  Strimasund  |  Tjuonajokk  |  Tärnaby  |  Virisen  |  Vittangi  |  Vuoggatjålme  |  Vuonatjviken

blå linje

  

Ammarnäs

 

Ammarnäs Fjällhotell

Närliggande fiskevatten: Vindelälven, Tjulån, Gautsträsk, Bertejaure, Giertsbäcken

blå linje

Ammarnäs Fjällhotell

Ammarnäs fjällhotell ligger i Sorsele kommun i Södra Lappland. Boende i ett fjällnära område och i en fantastisk miljö.

Hotellet har 30 rum av varierande storlek med dusch/wc. Dessutom finns en 3-rums lägenhet med kök att hyra på hotellet.

Vandrarhemmet ligger ca 75m ifrån hotellet. 12 st. 4-bäddsrum. Alla med toalett och handfat. Gemensamt kök och sällskapsrum.

Vi har fjällen runt omkring oss och ett underbart fjällfiske på röding, öring samt harr och i Vindelälven den berömda Ammarnäsöringen.

Vindelälvens forsar lockar flugfiskare från hela världen. I de övre delarna av älven, runt Kraddsele och Ammarnäs finns det stor chans att komma i kontakt med den välväxta Ammarnäsöringen som har en medelvikt på över 3,5 kg.

Det finns möjlighet till ridning upp till fjälls på Islandhästar eller en helikoptertur runt fjällmassiven.

På vintern finns skoterleder som tar dig upp till fjälls där rödingen väntar eller varför inte åka hundspann. Även ripjakt.

Efter alla aktiviteter kan du koppla av i vår pub eller 28-gradiga bassäng.

Mer info på vår hemsida. Välkommen till oss.

Adress:
Ammarnäs Fjällhotell
Box 2
920 75 Ammarnäs

Hotellet: 0952 600 03
Mobil: 070 5267017. Fax: 0952-603 45

http://www.ammarnasgarden.se

   

Vindelåforsens Stugby

Närliggande fiskevatten: Vindelälven, Tjulån, Bertejaure

blå linje

Husen är alla rymliga och modernt utrustade för ett lyckat självhushåll. Ta med alla kompisarna för det finns åtta bäddar i flera av husen.

Två kojor vid stranden av Vindelälven för enkelt boende och möjlighet till berättarkväll i vår konferensloge. Vi säljer fiskekort och kan visa dig tillrätta i området. Guidad tur på beställning.

Adress:
Vindelåforsens Stugby
Vindelåforsen
Box 56
920 75 Ammarnäs

Stugvärd: Urban Berglund
Tel.nr: 070-6110301

http://www.bertejaure.se/

 

Bertejaure Fiskecamp och Fäbod

Närliggande fiskevatten: Bertejaure

blå linje

Bertejaure Fiskecamp och retreat ligger på norra stranden av Västra Bertejaure.

Dit kommer du med stugvärden på en guidad tur med jeep längs Georgsvägen och sista biten med båt.

Kojorna har enkel standard, hög säkerhet och det finns gasolkök, solcell för 12 volt, vedspis för värmen, torrtoa på gården och enkla jordkällare för matförvaring.

Du köper paket med koja, båt, fiskekort och guidad tur och ni kan vara från två till åtta deltagare på en färd.

I området ligger trettio tjärnar, sjön Bertejaure och den populära Rakkaurebäcken.

Stugvärd: Urban Berglund
Tel.nr: 070-6110301

http://www.bertejaure.se

 

Ammarnäs Wärdshus/Fiskecentrum

Närliggande fiskevatten: Vindelälven, Tjulån, Ältsån, Gautsträsk, Bertejaure, Giertsbäcken

blå linje

Ammarnäs Wärdshus/FiskecentrumVid Ammarnäs, en liten fjällby vid vägs början, förenas Tjulån och Vindelälven. En flugfiskares dröm. Ammarnäs är porten till Vindelfjällen med ett av Europas största skyddade naturområden.

Du äter, bor och får guidning hos oss. Vi erbjuder hotellboende, stugor och vandrarhemsrum. Vår restaurang erbjuder a la carte med inställningen att servera så mycket som möjligt av råvaror från närområdet.

Ett oändligt antal sjöar och strömmande vatten att välja på. Här flyter Vindelälven, med sin välkända storvuxna Ammarnäsöring. Här finns även fantastiskt fiske efter harr och röding.

Fiske vid AmmarnäsÄven om detta område räknas till ett av Sveriges glesast befolkade områden så når du Ammarnäs med bil och du har närhet till civilisationen.

Vår butik säljer både fiskeprylar och fiskekort.

Upptäck också våra helikopterturer till exklusiva vatten som erbjuds tack vare Ran och Grans sameby. Vatten som få fiskat på. Du flyger ut med en guide, bor i kåta, äter gott och fiskar på bestånd som ser ut som de gjorde förr.

Vi älskar att fiska. Dela det med oss. Video ifrån Ammarnäs

Välkommen till Ammarnäs.

Kontaktadress:
Ammarnäs Wärdshus c/o FishYourDream, Hamngatan 4, 62157 Visby

Tel.nr: 0952-60200 eller 0733761897

Websajt: www.fishyourdream.com

 

Arjeplog, Jäckvik

 

Miekak Jakt & Fiskecamp

Närliggande fiskevatten: Miekak, Bartek

blå linje

Fiske vid Miekak Jakt & Fiskecamp

Flugfisket i Miekak- området är utan tvekan ett av landets bästa. Området är känt även utanför landets gränser som en av de få riktiga vildmarkscamperna som finns kvar. Men trots att Miekak är vida berömt behöver du inte trängas runt vattendragen. Området är som sagt vidsträckt och antalet besökare begränsat.

Även pimpelfisket på vårvintern kan vara nog så spännande och har en alldeles speciell tjusning. Mängder av sjöar och sel att fiska på och hittar du bara ståndplatserna kommer huggen tätt. Dom riktigt stora fiskarna är högaktiva efter vinterns långa mörker, här tas det många imponerande fiskar varje säsong. Inte ovanligt upp till 3-4 kilo.

Campen har 25 stugor varav 21 st som finns i lägret, till varje 4-bädds stuga finns det en båt som fritt får disponeras och möjlighet att hyra motor finns. Övriga stugor ligger utspridda i området, en stuga ligger vid Storselet, en vid sjön Njargalis och de två andra vid sjö 830. Stugorna har 6 bäddar och alla våra stugor har komplett köksutrustning med gasol och kamin för värmens skull. I lägret finns även möjlighet att hyra bastu som bokas hos lägervärden.

Butiken tillhandahåller ett bassortiment med konserver, bröd, öl, läsk, godis, lite fiskeutrustning och annat bra att ha. Under högsäsong (Juli – September) när vi flyger varje dag finns även färskt bröd, mjölk, fil mm

Campen öppnar den 1 juli.
Tillhandahåller även flygservice (helikopter).

Heli AB anordnar färdiga fiskepaket men även personligt anpassade fiskeäventyr till andra fiskeplatser i Arjeplogsfjällen. Du kan välja att utgå från Arlanda eller från deras bas i Arjeplog (Tjärnberg).

Läs mer om deras fantastiska utbud på deras hemsida:  http://www.miekak.com

Adress:
Miekak Jakt & Fiskecamp
Hamnplan
93090 Arjeplog

Bokingskontoret:
Tel: 0961-61240

http://www.miekak.com

 

Vuoggatjålme

Närliggande fiskevatten: Vuoggatjålmejaure, Skidnakjaure, Sieldutjåkkå, Ruonekjåkkå, Smuolejåkkå, Guoletisjaure

blå linje

Öppet året runt. Stugby med Arjeplogsfjällens bästa boende.

Vuoggatjålme

Nybyggda fina stugor med braskamin, bastu, diskmaskin, tre sovrum, stort välutrustat kök och dessutom fin altan med härlig utsikt över fjällvärlden. Finns även andra boendealternativ.

Vuoggatjålme stuginredningFörsäljning av kioskvaror, fiskekort, uthyrning av båtar och snöskotrar samt bokning av helikopter. Restaurang med fullständiga rättigheter. Ring för info om öppettider och aktuell meny.

Arrangerar även färdiga fisketurspaket, med helikopterflyg ut i väglöst land. Vi bedriver även flygservice genom företaget Arctic Air.

Läs mer på vår hemsida.

Adress:
Vuoggatjålme
Vuoggatjålme 952
93894 Arjeplog

Tel.nr: 0961-10715

http://www.vuoggatjalme.se/

 

Vuonatjvikens Stugby

Närliggande fiskevatten: Misjka, Riebnes, Bartekälven, Gåbdok

blå linje

Stugbyn ligger i Arjeplogs väglösa fjällvärld strax söder om polcirkeln, omgiven av fiskrika sjöar med naturliga bestånd av röding och öring.

Vuonatjvikens StugbyBekvämt boende i moderna stugor av olika storlekar. Alla med generöst avstånd från varandra så man njuta fullt ut av den fridfulla naturen. Stugorna har fullt utrustade kök. Vi har även restaurang med fullständiga rättigheter, där vi erbjuder måltider av lokala råvaror såsom röding, älg eller ren. Vår restaurang och konferenslokal Nåidde har plats för ca 50 pers.

Vi kan skräddarsy er vistelse efter era önskemål, och kan ordna till exempel fisketurer, utflykter, jakt och helikopterlyft. Möjligheterna är oändliga.

Fiske vid Vuonatjvikens stugbySommarfiske och vinterfiske. I sjön Riebnes fiskar man lämpligast med långedrag. På fjället ligger den vackert belägna sjön Misjka, med stor röding och öring. Flugfiskeälven Bartek med utloppet alldeles intill stugbyn, erbjuder fina fiskesträckor med fina öringar. För den som vill ta sig till mer avlägsna sjöar finns möjlighet till helikopterlyft. Vi erbjuder även båtuthyrning, fiskeguidning, jakt m.m.

Läs mer om allt vad vi kan erbjuda på vår hemsida.

Adress:
Vuonatjvikens Stugby

Jan o Eva Johansson
Fack 1764
930 90 Arjeplog
Sverige

Tel.nr: 0961-43031

www.vuonatjviken.com/

 

Gällivare

 

Tjuonajokk Fiskecamp

Närliggande fiskevatten: Kaitum

blå linje

Tjuonajokk Fiskecamp

Till Tjuonajokk tar man sig snabbt och bekvämt med helikopter. Tjuonajokk består av 4-bäddsstugor av självhushållningstyp; där kan man själv laga sin mat, torka kläder och umgås. För den som vill, finns det en restaurang, med fullständiga rättigheter, där man kan äta god mat, ta en öl och utveckla fiskesnacket ytterligare.

Dessutom finns ett fullt utrustat konferensrum. Det finns naturligtvis en stor bastu några steg från sjöstranden. Genom det stora panoramafönstret har man en enastående utsikt över fjällen - en bastu inte enbart för kroppen, utan även själen.

Harr från KaitumFisket, framförallt flugfisket efter harr, i våra strömmar är känt över hela världen. Här träffas människor av olika nationaliteter för att fiska på kanske världens grövsta harrbestånd. Vi erbjuder kompetent fiskeguideservice.
Även jakt erbjuds.

Kolla in videon från flugfiskeparadiset Tjunajokk på denna länken

Kontaktadress:
Tjuonajokk AB co FishYourDream, Hamngatan 4
62157 Visby

Tel.nr: 0970-13630 eller 0733761897

www.fishyourdream.com

Drivs av företaget: FishyourDream

Se områdeskarta

 

Hemavan

 

Strimasund

Närliggande fiskevatten: Över-Uman, Övre Umeälven

blå linje

Strimasund FriluftslivErbjuder hemtrevligt boende i ombyggd tullstation Strimsund. Fullt utrustade rum/lägenheter totalt med 23 sängplatser.

Ligger vid sjön Uman ca 40 km från Hemavan utefter Blå vägen mot Norge, 60 km till Mo i Rana i Norge. Omgivningarna bjuder på fina fjällfiskevatten, vandringleder och utmärkta jaktmarker.

Erbjuder förutom boende både jakt- och fiskeguidning, båtuthyrning och på vintern även guidade skoterturer.  Vi har även badstamp och grillkåta för uthyrning.

Vi säljer också Statens fiskekort.

Adress:
Strimasund Friluftsliv
Strimasund 
920 66 Hemavan

Tel.nr: 0954 37015
Mobil: +47 992 89799

www.strimasund.com

 

Jokkmokk

 

Varmt välkomna till Stákkonjárgga Mountain Lodge i Jokkmokks kommun.

Närliggande fiskevatten: Luleälven, Stora Lulevatten, Langas

blå linje

Stákkonjárgga Mountain LodgeFiska i härliga Lappland längs Vägen västerut. Variera ditt harr- och öringsfiske mellan den brusande Jaurekaskaforsen, de storslagna sjöarna Stora lulevatten och Langas eller andra vackra sjöar i skog och på fjäll.

Upplev idyllen på den fjällnära gården Jaurekaska 1:1.

Stugor med 4-5 bäddar samt bastu och badtunna. Vatten hämtas i sjön och vid behov av el så finns elverk på plats.

Du färdas hit med bil eller buss längs Vägen västerut i Jokkmokks kommun.

Stakkonjarga Mountain LodgeDu hyr båt eller kanot för din vistelse eller så får du skjuts av stugvärden till stugan. Det enda du behöver ta med är din fritidsutrustning, dina kläder och din mat – resten finns på plats.

Vi erbjuder även småviltsjakt,  skoteråkning, rekreation i fantastisk omgivning – bärplockning, vandring och skidåkning i orörd fjällurskog.

Tel.nr: 073-0740514 / 070-5276838

www.aluokta.com
Gilla oss på Facebook: https://www.facebook.com/Stakkonjargga2016/

 

Kiruna, Karesuando

 

Máttaráhkká - Northern Lights Lodge (Kiruna)

Närliggande fiskevatten: Torneälven

blå linje

Northern Lights Lodge är en unik plats att bo på om du vill se norrsken och uppleva vår vackra omgivningar och stora vinterutflykter.

Vi kan erbjuda dig en mycket varm, mysig och vistelse - perfekt för par eller vänner som reser tillsammans.

Lodgen har sju dubbelrum, var och en av dem med ett loft och ett badrum. Vi har en öppen planlösning vardagsrum med öppen spis och bekväma stolar där du kan luta dig tillbaka och koppla av med en drink.

Alla våra måltider serveras i en matsal bredvid loungen - under frukost kan du njuta av den bästa frukostvyn i Kiruna - de snötäckta bergen.

Máttaráhkká - Northern Lights LodgeVi har också en relaxavdelning med bastu där du kan boka en kväll i vår Northern Light barrel som är placerad utanför på taket med en mäktig utsikt över natthimlen.

På Lodgen kan du låna våra snöskor och gå en promenad utanför, ligga ner på en renhud och värma dig med en kopp varm choklad och om det är en klar himmel du förhoppningsvis se norrsken dansa på natthimlen.

Du har tillgång till gratis WiFi, kaffe, te och kakor och du kan även låna våra snöskor och längdskidor gratis.

Vi välkomnar dig till en home away from home!

Övrig service: Jakt, fiske, kanotturer, vildmark, äventyr, boende, flyg, företagsarrangemang, konferensservice m.m.

Tel.nr: 0980-19191

http://mattarahkka.se/

 

Laisvall, Adolfström

 

Adolfströms Handelsbod & StugorAdolfströms Handelsbod & Stugor

Närliggande fiskevatten: Laisälven, Laisan, Yraft, Mittisjön, Laddve, Lomtjärn, Gaitsjaur, Rappasjöarna, Lutaure, Veijeströmmen

blå linje

Adolfströms Handelsbod & StugorÖppet året runt. En modern anläggning som sätter personlig service i första hand. Runt omkring finns sjöar där man kan hyra båtar och kanoter för att fiska bl.a. öring och röding.

Stugor i olika prisklasser. Alla stugor är fullt utrustade för självhushåll. De flesta stugorna är också utrustade med toa, dusch och öppen spis. På gården finns också konferenslokal och ladugårdscafé med Lapplands specialiteter på menyn, ett servicehus med toa, dusch och bastu.

I vår handelsbod kan du köpa livsmedel, godis, fiskeutrustning och delikatesser som torkat renkött och röding. Sommartid serverar vi kaffe med nygräddat bröd i ladugårdscaféet.

Fiske i AdolfströmJakt-, fiske- och fjällvandrings- guideservice. Vi arrangerar även färdiga fiskepaket, t.ex. Rödingveckan i vecka 11 2019. Klicka vidare till vår hemsida för mer info.

Adress:
Adolfströms Handelsbod & Stugor
Adolfström 168
93893 Laisvall

Tel.nr: +46706173041, +46701908299

http://www.adolfstrom.com/

http://www.adolfstromshandelsbod.com

Kontaktpersoner:
Marianne & Caroline Thorfve

Klicka här för lite kortfattad fiskevatteninfo

 

Stora Björnstugan

Närliggande fiskevatten: Laisälven, Dellikälven, Ajsjávvre, Laisan

blå linje

130 kvm stor stuga belägen 250 meter från Laisan, med fina fiskevatten både upp- och nedströms Laisälven.

Stora BjörnstuganStugan: 4 sovrum (9 sängplatser + 2 extrasängar), fullutrustat kök, med bl.a porslin, glas, en bas av kryddor. Bastu, dusch, 2 toaletter - och ett stort vardagsrum med matplats, soffa, sittgrupp och öppen spis. Stugan är perfekt för grupper eller familjer som behöver gott om plats och hög komfort. Utemöbler finns vid huset och en terass vid båthuset där ni kan njuta av utsikten över Laisälven och Niepsurt. Modern kolgrill och fiskrök finns att låna.

Fiska i LaisanStugan byggdes på 50-talet för Boliden Mineral och har varit gruvans "annex" för festliga middagar och övernattningar. Här bor ni bekvämt och har allt ni behöver för självhushåll.

Roddbåt, motorbåt eller kanot finns att hyra för den som vill fiska i Laisan - annars tar du dig enkelt med bil upp- eller nedströms till forsar och tjärnar.

Adress:
Stora Björnstugan
Laisvallbyvägen 12
930 93 Laisvall

Mob: 070-5647303, 070-3834220

http://www.storabjornstugan.se

Facebooksida

V finns även på http://booking.com/

Kontaktpersoner:
Lisa Angberg & Thierry de Pablos

 

Saxnäs, Marsfjäll

 

Saxnäsgården Hotell & Konferens

Närliggande fiskevatten: Ransarån, Satsån, Saxån, Ransaren, Gikasjön, Kultsjöån, Kultsjön, Bielite, Marsån, Fiskonbäcken

blå linje

Mycket lämplig utgångspunkt för sportfiskare som besöker områdets fantastiska fiskevatten. I Kultsjödalen finns det fiskevatten som passar alla. Strömmande vattendrag, sjöar och tjärnar ger besökaren stora valmöjligheter.

Saxnäsgården Hotell & KonferensFiska på dagen och bo skönt i hotell, vandrarhem eller stuga på natten. På kvällen äter du gott i restaurangen som har utsikt över Marsfjällen. Kontakta oss så hjälper vi gärna till med förslag på fiskevatten och hur du kan lägga upp en fisketur.

Saxnäsgården är öppet året runt och är beläget i sagolik fjällnatur cirka en timme från Vilhelmina flygplats.

Saxnäsgården Hotell & Konferens AB fungerar som driftsbolag/operatör för anläggningen, inkluderande hotell-, konferens-, butik- och spaverksamhet i Saxnäs.

Adress:
Saxnäsgården Hotell & Konferens

Axel Arons Väg 4
910 88 Marsfjäll

Receptionen: 0940-37700

www.saxnas.se

 

Tärnaby, Virisen

 

Virisen Lappland

Närliggande fiskevatten: Virisen, Granån

blå linje

Levande fjälljordbruk som ligger 605 m.ö.h. 5 mil sydost om Tärnafjällen.

Vi har trevliga 4-bädds timmerstugor, fullt utrustade med dusch, wc, el, braskamin och tillgång till separat vedeldad timmerbastu vid sjön Virisen.

Virisen

Uthyrn. av båt (med eller utan motor), skoter (även kälke och pulka), 5 pers. tältkåta (Moskosel).

Guideservice: Guidade fisketurer mitt i Västerbottens läns (Lappland) fjällvärd

Servicebutik med försäljning av sportfiskeutrustning för sommar och vinter, anpassade efter våra vatten. Lokalt bundna flugor, isborrar, skär, håvar, spön, linor, blänken, drag, pannlampor mm tillbehör. Vi säljer även godis, dricka, basvaror, snabbmat,  exklusiva råvaror som ripa, skogsfågel, äkta fjällfisk, lammkött m.m.

Vi har även en restaurang med gårdens egna råvaror på meny.

Fiske efter öring och röding i små tjärnar, åar, bäckar och i sjön Virisen. Flugfiske på kvoterat vatten. Fiskekortpriser och info här

Adress:
Virisen
Virisen 105
920 64 Tärnaby

Tel.nr: 070-2744188

http://www.virisen.se/

Kontaktpersoner:
Tomas och Gunilla Olofsson.

Vägbeskrivning

 

Vittangi

   

Vittangi Wärdshus

Närliggande fiskevatten: Lainioälven, Torneälv

blå linje

Vittangi WärdshusVi erbjuder boende, mat, fiske, annorlunda konferenser och naturupplevelser året runt i norra Europas största vildmark.

Bar & restaurang med 65 platser. 18 rum. Konferensavdelning och bastu.

Adress:
Vittangi Wärdshus
Gästisvägen 27
980 10 Vittangi

Tel.nr: 0981-100 24

http://www.lainio.com/

 

blå linje

 

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2017